Kwaliteit & milieu


Alle bedrijven binnen de Nic groep werken aan de juiste kwaliteit, minimale impact op het milieu en een goede werkomgeving voor nu en in de toekomst.

Kwaliteit van het werk
Voor de bedrijven in de Nic groep is kwaliteit van groot belang. Het doel is om hoogwaardige en stabiele productkwaliteit te leveren. We doen dit door het onderhouden van de beste praktijken door de hele waardeketen. Aangezien Laan Heiloo een onderdeel is van de Orkla Group werkt het bedrijf volgens de Orkla Food Safety Standard (OFSS). De norm is gebaseerd op BRC (British Retail Consortium standaard) en zorgt ervoor dat klanten zich veilig mogen voelen bij het kopen van producten onder het NIC merk.

Milieu en werk
Bedrijven in de Nic groep beheren en ontwikkelen het bedrijf met een lange-termijn visie op mens, dier en milieu. Door het voortdurend verbeteren van processen om de milieu-impact te verminderen, dragen we bij aan een duurzame ontwikkeling op aarde.
 
Wij doen dit door:
  • Verhoging van de kennis en het bewustzijn van de milieuproblematiek binnen bedrijven te verhogen. 
  • We bespreken de huidige milieuproblematiek en rekening houdend met de milieu-aspecten van ons werk.
  • Beïnvloeden, eisen stellen en samen te werken met andere bedrijven, instellingen en organisaties.
  • Altijd een dialoog met onze leveranciers over milieuvraagstukken, eisen en milieubewustzijn.
  • Beperken van negatieve milieueffecten van ons transport en door een juist keuze van vervoerswijzen.
  • Gescheiden inzameling in overeenstemming met de gemeentelijke bron scheiding programma.
 
Voorts voldoen wij aan wet- en regelgeving ten aanzien van het milieu en streven ernaar om dit te doen met een comfortabele marge. Hiermee willen wij een bijdrage leveren aan het behalen van de nationale milieudoelstellingen. Die houding moet doordrongen zijn in alle activiteiten.